VAKFIMIZA BURS İÇİN BAŞVURACAK ÖĞRENCİLERİN DİKKATİNE

1.2014-2015 EĞİTİM ÖĞRETİM DÖNEMİ BURS MÜRACAATLARI 01-15 EYLÜL TARİHLERİ ARASINDA YAPILACAKTIR. BU TARİHTEN SONRA YAPILACAK MÜRACAATLAR KABUL EDİLMİYECEK VE DİKKATE ALINMAYACAKTIR.

BURS MÜRACATI İLE İLGİLİ BİLGİLER WEB SİTEMİZDE MEVCUTTUR. ESKİ BURSLU ÖĞRENCİLER DE DAHİL OLMAK ÜZERE TÜM BAŞVURULAR, BURS MÜRACAAT FORMUNUN EKSİKSİZ OLARAK DOLDURULARAK, GEREKLİ EVRAKLARLA BİRLİKTE YAPILMASI GEREKMEKTEDİR.

2.KÂZIM KARABEKİR VAKFI, TÜRKİYE CUMHURİYETİ ÜNİVERSİTELERİNDE TEZLİ YÜKSEK LİSANS VE DOKTORA ÖĞRENİMİ GÖREN TÜRKİYE CUMHURİYETİ VATANDAŞI ÖĞRENCİLERE; KÂZIM KARABEKİR PAŞA’NIN ASKERİ, SİYASİ, KÜLTÜREL VE SOSYAL HAYATINA YÖNELİK TEZ ÇALIŞMALARI YAPMALARI VE BELİRTİLEN KOŞULLARI YERİNE GETİRMELERİ HALİNDE 2014-2015 DÖNEMİ İÇİN BİR YÜKSEK LİSANS VE BİR DOKTORA ÖĞRENCİSİNE KARŞILIKSIZ OLARAK TEŞVİK BURSU VERECEKTİR.

KÂZIM KARABEKİR TEŞVİK BURSUNA MÜRACAAT ETMEK İSTEYEN YÜKSEK LİSANS VE DOKTORA ÖĞRENCİLERİNİN KÂZIM KARABEKİR VAKFI’NA BELİRTİLEN TARİHLER ARASINDA ŞAHSEN VEYA POSTA İLE BAŞVURMALARI GEREKMEKTEDİR.

KÂZIM KARABEKİR TEŞVİK BURSU BAŞVURU KOŞULLARI

Başvuru Tarihleri: 15 -31 Ekim 2014

Bu program kapsamında başvuru yapacak olanlar için;

Genel Koşullar:

a. T.C. vatandaşı olmak,

b. Başvuru yılının ilk günü itibariyle yüksek lisans öğrenimi için 30, doktora öğrenimi için 40 yaşından gün almamış olmak,

c. Tezli yüksek lisans/doktora derecesi veren bir programda kayıtlı olmak.

Özel Koşullar:

Başvuru yapacak olanların genel koşulların yanında başvuracakları burs programının aşağıda belirlenen özel koşullarını da sağlamaları gerekmektedir.

a. Öncelikli olarak Kâzım Karabekir Paşa’nın askeri, siyasi, sosyal ve kültürel yönlerine yönelik tez önerisinin kabul edilmiş olması,

b. Herhangi bir nedenle tez değişikliği veya öğrenim gördüğü programı bırakmaları halinde kendilerine yapılan tüm ödemelerin yasal faizleri ile geri alınabilmesi için “Yüklenme senedi ve müşterek borçlu ve müteselsil kefalet senedini” imzalamayı kabul etmiş olması.

c. Başvuru ile ilgili diğer bilgiler Kâzım Karabekir Vakfının web sayfasında yer alan Kâzım Karabekir Teşvik Bursu Yönergesinde yer almaktadır.

Müracaat Adresi:

Kâzım Karabekir Vakfı, Kâzım Karabekir sok.No:4 Erenköy-Kadıköy/İstanbul